Καρδιολογικές Εξετάσεις Κατ Οίκον

Καρδιολογικές Εξετάσεις Κατ Οίκον

Με το Triplex καρδιάς εκτιμούμε τις διαστάσεις των καρδιακών κοιλοτήτων, το πάχος των τοιχωμάτων, την κινητικότητα των τοιχωμάτων καθώς και την μορφολογία και την λειτουργικότητα των four καρδιακών βαλβίδων. Επίσης εκτιμάται πόσο καλή αντλία είναι η καρδιά με τον υπολογισμό της συστολικής και διαστολικής λειτουργίας με τον υπολογισμό του κλάσματος εξώθησης και άλλων παραμέτρων. Αρχική εκτίμηση της συσταλτικότητος της αριστεράς κοιλίας και προγραμματισμένη τακτική επανεκτίμηση σε περίπτωση λήψεως καρδιοτοξικών φαρμάκων (πχ σε χημειοθεραπεία). Πρώιμη επανεκτίμηση γνωστής βαλβιδικής στενώσεως σε κάθε αλλαγή της κλινικής κατάστασης του ασθενούς. Triplex ΚαρδιάςήΥπερηχογράφημα Καρδιάςχρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων της καρδιάς σας. Αυτή η εξέταση επιτρέπει στονκαρδιολόγονα βλέπει την καρδιά σας να λειτουργεί “live” και να χρησιμοποιεί εικόνες για τον προσδιορισμό των καρδιακών παθήσεων.

Θα Σας Ενδιέφεραν Επίσης

Χρησιμοποιείται μια μικρή συσκευή η οποία είναι συνδεδεμένη με μια περιχειρίδα και η οποία ανά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα μετράει τη αρτηριακή πίεση. Είναι χρήσιμη μέθοδος ειδικά σε νέους υπερτασικούς ασθενείς καθώς και σε ιδιαίτερα αγχώδεις ασθενείς που το περιβάλλον του ιατρείου τους στρεσάρει αρκετά (φαινόμενο λευκής μπλούζας). Ο χώρος διαθέτει αναίμακτο καρδιολογικό εργαστήριο, με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας και νέα μέσα διάγνωσης.

Στόχος μας είναι να προάγουμε την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις και ειδικότερα τις αρρυθμίες της καρδιάς, να προλάβουμε την εμφάνιση ή την επιδείνωσή τους και να υποστηρίξουμε την ολιστική αντιμετώπισή τους. Ο υπέρηχος καρδιάς είναι μια εξέταση η οποία χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας (υπέρηχοι) προκειμένου να αναπαράγει μια εικόνα της καρδιάς. Το χόλτερ ρυθμού είναι μια μικρή, φορητή συσκευή, που καταγράφει τον ρυθμό της καρδιάς για 24 με seventy two ώρες.Τοποθετείται σε αρρυθμίες ή λιποθυμία.

Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας στη διενέργεια Υπέρηχων - Triplex καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, εξειδικεύτηκε στην εκτέλεση, αλλά και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εξετάσεων, όπως δοκιμασίες κόπωσης, Holter ρυθμού, αλλά και Stress - take a look at στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΝΙΜΙΤΣ. Εκπαιδεύτηκε στην εκτίμηση αρρυθμιολογικών συμβαμάτων στο Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" και στην επεμβατική αντιμετώπιση οξέων στεφανιαίων συμβαμάτων στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου "Σισμανόγλειο". Επιπλέον, διαθέτει αξιόλογη εμπειρία από το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ευαγγελισμός". Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εισηγήσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια, ενώ είναι ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Τέλος, στο ιδιωτικό του ιατρείο έχει πραγματοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό (άνω των 2000) Υπέρηχων - Triplex καρδιάς και δοκιμασιών κοπώσεως, ενώ παρακολουθεί συστηματικά έναν μεγάλο αριθμό καρδιολογικών ασθενών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κηφισιάς.

Η τεχνική περιλαμβάνει τον υπολογισμό των πιέσεων που θα απαιτούνταν για τη δημιουργία της ροής του αίματος σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα. Η πνευμονική υπέρταση -πάθηση κατά την οποία η πίεση στους πνεύμονες αυξάνεται επικίνδυνα- εντοπίζεται και μετριέται εύκολα με αυτό τον τρόπο. Το τρίπλεξ καρδιάς επιτρέπει στους γιατρούς να παρατηρούν άμεσα τη λειτουργία του καρδιακού μυός. Ο έμπειρος γιατρός μπορεί να πει με μια ματιά αν το μυοκάρδιο λειτουργεί με όλες του τις δυνάμεις ή να καθορίσει το βαθμό της μειωμένης λειτουργίας. Μπορούν επίσης να γίνουν μετρήσεις για τον καθορισμό του κλάσματος εξώθησης, του όγκου παλμού και τις ποσότητες της καρδιακής εξώθησης. Το υπερηχογράφημα Doppler είναι ιδιαίτερα χρήσιμο διότι δείχνει το πόσο σωστά λειτουργούν οι καρδιακές βαλβίδες.

Πρώιμη επανεκτίμηση πριν από χειρουργική αποκατάσταση της αορτής. Λήψη απόφασης να επιχειρηθεί ανάταξη της αρρυθμίας (π.χ. έλεγχος βαλβιδικής νόσου, μέγεθος κόλπων, λειτουργικότητα της αριστεράς κοιλίας κλπ). Η αξία ανεύρεσης ανοιχτού ωοειδούς τρήματος έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα σε νέους ασθενείς κάτω των 55 ετών. Όλα τα Τriplex καρδιάς γίνονται με τον νέο μας υπερηχοτομογράφο General Electric VIVID T8 PRO, που σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, παρέχουν αξιόπιστες εξετάσεις. Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, διενεργούνται Triplex καρδιάς και σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω.

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία Για Να Απολογηθεί Πήρε Ο 25χρονος Από Την Αθήνα

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία, στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας. Τέλος, ο γιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Ο Κελεμάνης Ιωάννης είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστημών Υγείας του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών αθλητιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ίδιου ιδρύματος. Επιπροσθέτως, εργάστηκε για ένα έτος ως Ειδικός καρδιολόγος σε θέση επιμελητή στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Στο ιατρείο του παρέχει πλήθος υπηρεσιών, εξατομικευμένες στις ανάγκες εκάστοτε ασθενούς.

Έτσι απεικονίζονται διάφορες παθολογικές καταστάσεις (αθηροσκλήρυνση, θρόμβωση, συγγενείς ανωμαλίες και σπασμός) και γίνεται εκτίμηση της σοβαρότητας αυτών. Στο ιατρείο ακόμη γίνεται προαθλητικός έλεγχος ή έλεγχος για τη χορήγηση πιστοποιητικών σε παιδιά στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων τους. Εργάστηκα τα τελευταία 21 χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ως επιμελητής και διευθυντής, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεργάστηκα με καρδιοχειρουργικές και καρδιολογικές κλινικές. Κατόπιν συνεννόησης, πραγματοποιούνται επισκέψεις κατ’ οίκον σε ειδικές περιστάσεις. Η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση.

Το καρδιογράφημα είναι αναντικατάστατο εργαλείο στην ανάλυση του καρδιακού ρυθμού και της ηλεκτρικής κατάστασης της καρδιάς. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλείας και θνητότητας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία παραθέτουμε πληροφορίες για την αντιμετώπιση αλλά και την αποκατάσταση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Περιλαμβάνει κλινική εξέταση, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα, συνταγογράφηση ιατρικών εξετάσεων ή/και φαρμάκων μηνός (μηνιαία συνταγογράφηση) και έκδοση πιστοποιητικού / βεβαίωσης. Η ειδικός καρδιολόγος Καραμάνου Αλεξάνδρα MD PHD διατηρεί ιατρείο στον Άγιο Δημήτριο όπου παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες με συνέπεια και σεβασμό προς τον ασθενή. Η διακοπή του καπνίσματος επιβραδύνει την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου και μειώνει τον κίνδυνο επανεμφράγματος και αιφνίδιου θανάτου κατά 50% σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο.

Σε γενικές γραμμές η συσκευή μέσω της οποίας γίνεται η εξέταση αποτελείται από δύο τμήματα, το ένα είναι ο επεξεργαστής-οθόνη και το άλλο είναι ο ηχοβολέας που με ένα μακρύ καλώδιο συνδέεται με τον επεξεργαστή. Ο ηχοβολέας είναι το όργανο μέσω του οποίου ο χειριστής στέλνει τα κύματα των υπερήχων προς την καρδιά και λαμβάνει εικόνες/βίντεο καθώς και πληροφορίες για τις ταχύτητες του μυοκαρδίου και του αίματος. Ο υπέρηχος καρδιάς είναι μια ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία εξέταση με την οποία μελετάται η δομή και η λειτουργία των τμημάτων της καρδιάς.

Comments

Popular posts from this blog

Sustainable Evolution Of The Ukrainian Market

{The Number One|The Main|The Top} {Article|Report} on %token%

Finance And Capital Markets